La jutgessa del Jutjat d’Instrucció núm. 8 ha decretat llibertat amb càrrecs per a l’home de 89 anys acusat d’un homicidi a la residència de gent gran Los Olivos, al Carmel. El presumpte homicida va matar un home de 78 anys d’aquest centre d’Horta-Guinardó, on residien tots dos.

El detingut no ha pogut prestar declaració

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, el detingut ha estat visitat pel metge forense i, degut a la seva situació mèdica, no ha estat possible prendre-li declaració. En un comunicat, el TSJC afegeix que la magistrada n’ha acordat la llibertat provisional a disposició del jutjat sempre que sigui requerit, una decisió que ha pres donat que cap de les parts ha sol·licitat cap mesura cautelar.

El fets van passar la mitjanit de dimecres, 5 d’octubre. El mateix dia, els Mossos d’Esquadra van detenir el presumpte autor dels fets i van obrir una investigació policial. La causa està oberta per un delicte d’homicidi.

Els responsables de la residència, “consternats”

En un comunicat, els responsables de la residència Los Olivos han mostrat el seu abatiment per uns fets “no previsibles” i que els han deixat “consternats”. Consideren que es tracta d’un succés “traumàtic i puntual” i expliquen que s’han posat a disposició tant dels Mossos d’Esquadra com de la justícia per esclarir què ha pogut passar. En el text, a més, també demanen “el màxim respecte per les dues famílies”, tant la de la víctima com la de l’agressor.