Així ha arrencat, a les set del matí, Barcelona FM. Avui ha estat el primer dia de les emissions en directe i des de primera hora, redactors i equip tècnic han treballat contra rellotge per deixar-ho tot a punt. La nova ràdio, que emet des del 91.0 del dial, té una clara vocació de servei. Hi tenen un paper destacat la informació local, el temps i el trànsit. (respira) ..També s'hi inclouen seccions i reportatges. ÀNGEL CASAS, director de Barcelona Televisió "A partir d'avui ja tenim l'emissora en marxa. Una emissora sobre la ciutat, dedicada exclusivament a la ciutat, feta de cara als barcelonins perquè coneguin de primera mà i d'una manera molt directa tot el que està passant a la ciutat." De dilluns a divendres, Barcelona FM oferirà informació continuada des de les set del matí en blocs de 30 minuts. Durant el cap de setmana, s'hi emetrà música amb butlletins informatius a les hores en punt, entre les vuit i les deu de la nit. Les 12 persones de l'equip de la ràdio treballaran de forma conjunta amb els Serveis Informatius de BTV i amb el web btvnoticies.cat. Des d'aquest portal ja és possible accedir a les emissions. "En un moment de crisi del sector en què es perden molts llocs de treball, en què es redueixen les perspectives dels professionals, en què molts mitjans tanquen, disposar d'una emissora nova, un mitjà nou dedicat exclusivament a la ciutat, jo crec que és un valor molt positiu." Es consolida d'aquesta manera, un model de redacció integrada, centrada en la informació de servei per als barcelonins. La ràdio també incorporarà l'emissió d'alguns dels programes que s'emeten en el "prime time" de BTV com el 'Terrícoles', 'Àrtic', 'La Rambla' i 'La porteria'.

“Bon dia, avui comencem les emissions regulars de Barcelona FM”. Aquestes han estat les primeres paraules de l’estrena de les emissions regulars basades en la informació de la ciutat al 91.0 de l’FM. La periodista Núria Ferré ha estat l’encarregada de donar el tret de sortida, amb el primer bloc informatiu des de les 7 fins a les 9 h. “Més que nervis, he sentit emoció. És molt emocionant engegar un projecte perquè te’ls sents molt teu”, ha afirmat.

La periodista ha destacat la informació de proximitat com a eix vertebrador de la ràdio: “Et sents molt propera a la gent, perquè expliquem des de la ciutat el que passa als barris”. A banda de les notícies de Barcelona, s’ha donat informació de serveis actualitzada, com l’estat del trànsit i del temps, una fórmula que es va repetint al llarg del dia. Els primers entrevistats han estat el regidor de Cultura, Jaume Ciurana, que ha fet balanç de la Mercè, i Ricard Riol, president de Promoció del Transport Públic (PTP).

La ràdio està formada per un equip de 12 persones que treballen en la programació informativa a partir d’un model de “tot notícies”, amb blocs de 30 minuts, en els quals també s’inclouen seccions i reportatges de diverses temàtiques de dilluns a divendres entre les 7 i les 21 h. Els caps de setmana, Barcelona FM oferirà fórmula musical amb butlletins informatius cada hora entre les 8 i les 22 h.

“El repte serà demà”

Els integrants de la ràdio s’han felicitat de com ha anat l’estrena. Un dels redactors de Barcelona FM, Roger Escapa, ha explicat que “aquest dijous estava tot molt preparat. El repte serà demà, que partirem de zero”.

‘Terrícoles’, ‘Àrtic’, ‘La Rambla’ i ‘La porteria’, també a la ràdio

Barcelona FM també incorporarà l’emissió d’alguns dels programes que s’emeten en el “prime time” de BTV —’Terrícoles’, ‘Àrtic’, ‘La Rambla’ i ‘La porteria’—, que adaptaran continguts per fer-ne una difusió conjunta. Aquests programes es podran seguir també per la ràdio en l’horari habitual.