El periodista i escriptor Àngel Casas ha mort als 76 anys. Segons ha avançat ‘El Suplement’ de Catalunya Ràdio, Casas ha mort aquest dissabte, de matinada. Nascut al barri de Sants de Barcelona el 1946, el periodista va dirigir betevé des del 2008 al 2014.

Els darrers anys, Casas arrossegava diversos problemes de salut. Ara fa dos anys es va sotmetre a un trasplantament de ronyó i posteriorment se li van haver d’amputar les dues cames per una malaltia circulatòria, un procés que va recollir al llibre de relats llargs ‘L’agonia de Bakunin’ (Univers).

El periodista també va dedicar bona part de la seva vida a la música. De fet, com a crític musical va rebre diversos reconeixements. Entre d’altres, dos premis Ondas, tres TP i un Antena de Oro. A més, el 2017 el Festival Zoom d’Igualada li va atorgar el Premi d’Honor.

Sis anys al capdavant de betevé

Els darrers anys de la seva carrera professional al sector de la comunicació els va passar a betevé, on durant sis anys va ser-ne el director. Sota el seu mandat, des del 2008 i fins al 2014, betevé va estrenar la ràdio municipal centrada en la informació local Barcelona FM. Un projecte amb seu i sinergies compartides amb la televisió.

Una vida en la comunicació

Prèviament a la seva etapa laboral més televisiva, Casas havia debutat a Ràdio Joventut amb una etapa llarga vinculat primer a Ràdio Barcelona, on va obtenir un premi Ondas el 1972 pel programa musical ‘Trotadiscos’, i després a Ràdio 4, on va dirigir un dels primers programes en català, ‘La clau i el duro’.

El debut a la televisió va arribar el 1977 a Televisió Espanyola. En aquest mitjà va participar en el programa musical ‘Popgrama’, juntament amb Carlos Tena i Diego A. Manrique. Al 1980 i durant tres anys també va dirigir i presentar el seu propi espai en aquesta cadena, el ‘Musical Express’.