La Generalitat vol que les 170.000 sancions administratives que s’han interposat durant la pandèmia puguin ser trameses i executades. El conseller d’Interior, Miquel Sàmper, ha explicat que actualment ja s’han obert 90.000 expedients sancionadors, que encara tenen un tràmit de nou mesos per poder-se executar. A més, per evitar que les primeres sancions puguin prescriure al maig (les de l’inici del confinament), Interior ha contractat 61 professionals que començaran a treballar aquest febrer. Es tracta de 33 advocats i 28 administratius que s’encarregaran, entre d’altres, d’obrir tots els expedients.

400 actes més dissabte a la nit

Sàmper també ha assegurat que si continua la tendència a l’alça en les infraccions es posaran “més recursos on calgui”. El conseller ho ha assegurat després que el comissari dels Mossos, Joan Carles Molinero, hagi explicat, que aquest dissabte passat a la nit s’han aixecat 400 actes més que el dissabte anterior.

De fet, només a Barcelona dissabte a la nit hi van haver dues intervencions dels Mossos d’Esquadra per festes en dos hotels de Sant Martí, amb 30 persones identificades. Els Mossos també van intervenir al passeig del Born, amb més de 150 persones identificades, al teatre Grec amb 140 identificacions, i a la plaça dels Àngels, amb un centenar més.