protesta marea pensionista

(ACN) La Marea Pensionista de Catalunya ha sortit al carrer aquest dilluns per dir “no al Pacte de Toledo i a la privatització de les pensions”. Un centenar de manifestants s’han concentrat durant mitja hora davant la delegació del Govern espanyol a Barcelona —a la cruïlla entre Mallorca i Roger de Llúria— per denunciar aquesta reforma de les pensions liderada pels ministres Escrivá i Calviño.

“Estem en una situació molt preocupant. Hi ha la cortina de fum d’allargar el període de cotització a 35 anys, però el gran problema és l’intent de privatització encoberta de les cotitzacions socials amb l’entrada de les entitats financeres als fons d’empresa”, ha alertat Ramon Franquesa, portaveu de la Coordinadora en Defensa de les Pensions (COESPE).

“No permetrem un nou rescat dels bancs”

“Això trenca la caixa única de les pensions, la solidaritat entre territoris i entre generacions i amenaça molt seriosament les pensions dels treballadors actuals“, ha continuat Franquesa, que afirma que l’epidèmia de covid-19 està ajudant a amagar “l’entrada del sector financer al sistema públic de pensions”. “No permetrem que els bancs, que ja es van aprofitar del país el 2008, ara tinguin un nou rescat a compte dels drets dels pensionistes actuals i futurs”, ha assenyalat el portaveu de COESPE, que ha fet entrega i registrat el manifest a la delegació del Govern espanyol.

A Catalunya, les mobilitzacions de la Marea Pensionista s’han repetit aquest dilluns en altres localitats com el Prat de Llobregat, Badalona, Granollers, Castelldefels, Mataró, Tarragona, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Viladecans, Premià de Mar i l’Hospitalet de Llobregat. Al novembre aquest col·lectiu ja havia protestat contra el Pacte de Toledo tallant la via Laietana.