(ACN) Correus contractarà 965 persones per reforçar el servei de cara a les eleccions del 14-F. Segons ha indicat l’empresa en un comunicat, aquests nous empleats atendran els ciutadans a les oficines, repartiran enviaments o s’ocuparan de tasques logístiques.

El càlcul inicial de contractes es podria ampliar “atenent a l’evolució de tot el procés”. A més, Correus ampliarà l’horari d’atenció al públic a les oficines, avançant l’obertura i endarrerint el tancament, i en 102 obrirà els dissabtes de 9 a 14 hores. També s’ampliarà el centenar d’oficines que ja obren habitualment a la tarda alguns dies de la setmana, amb uns horaris que es poden consultar en línia. El vot per correu es pot demanar fins al 5 de febrer.

La gestió del vot per correu que fa l’empresa inclou admetre les sol·licituds, per via telemàtica o presencial; entregar-les a les delegacions provisionals de l’oficina del cens electoral; lliurar a mà la documentació electoral remesa als sol·licitants, i admetre el vot per correu i custodiar-lo a les oficines de destinació fins a l’entrega el dia de les votacions a les meses electorals.

Correus també s’encarrega del repartiment de les targetes censals i l’enviament de propaganda electoral; de les comunicacions als membres de les meses, l’enviament als ajuntaments del cens i la recollida de documentació el dia dels comicis.