Representants del sindicat Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS) han defensat aquest divendres la creació d’aquesta associació perquè creuen que és la via per tenir drets laborals com la resta de treballadors. Ho han dit en una atenció als mitjans de comunicació davant les crítiques de les associacions feministes i també del Govern espanyol, que ja ha presentat un recurs en contra a l’advocacia de l’Estat per anul·lar-lo. La ministra de Treball, Magdalena Valerio, no en sabia res de la publicació d’aquest sindicat al Butlletí Oficial de l’Estat i de fet va reconèixer que li havien “colat un gol per l’escaire“.

A la roda de premsa posterior al consell de ministres d’aquest divendres, la portaveu del Govern, Isabel Celaá, ha anunciat que els tràmits per anul·lar-lo ja estan en marxa i ha deixat clar que “aquest govern no accepta de cap de les maneres que hi hagi un sindicat de treballadores del sexe”.

Per a les persones que exerceixen la prostitució, el sindicat els permetrà “accedir a baixes per malaltia o maternitat, tenir un sou a final de mes, vacances o jubilació”. Ara, “tot això és absolutament impensable”, ha explicat la Concha, que demana al Govern espanyol que reconegui la prostitució com una feina més.

En canvi, les associacions feministes rebutgen totalment l’aprovació d’aquest sindicat i estan sorpreses pel fet que a la ministra li hagi passat per alt. La presidenta de l’Associació Internacional l’Escola, Núria González, assegura que el sindicat suposa “donar “de facto” legalitat als proxenetes i als treballadors i treballadores sexuals”. Per això, també han presentat un recurs a la Sala Social de l’Audiència Nacional perquè el deixi sense efecte i el declari nul.