Sortida de sol des de l'Observatori Fabra
Sortida de sol des de l'Observatori Fabra el 30 d'agost de 2018 Foto: @alfons_pc

Aquest podria ser l’últim canvi d’hora en cas que el Parlament Europeu decideixi sotmetre a votació la proposta plantejada per la Comissió Europea fa un temps. Aleshores una enquesta a escala europea, amb la participació de prop de cinc milions de persones, va mostrar que la ciutadania estava a favor d’eliminar el canvi horari. Però a quina hora sortiria el sol sense el canvi d’hora?

Matins més foscos si es queda l’horari d’estiu

Cas que fos l’horari d’estiu el triat, en el moment del solstici d’hivern (que això, evidentment, no canviarà) la sortida de sol passaria a ser a les 9.14 h del matí en contra de les 8.14 h que ho fa fins ara. Però per contra, tindríem llum solar fins a les 18.25h, una hora més que ara. El moment més dur seria a principis d’any, moment en què el sol surt més tard i que suposaria veure els primers raigs de sol a les 9 h i 18 minuts.

Tardes més curtes a l’estiu si es queda l’horari d’hivern

Si finalment fos l’horari d’hivern el que es fes servir durant tot l’any, ens hauríem d’acostumar a l’estiu a que les tardes s’escurcessin. En el moment del solstici d’estiu el sol marxaria a les 20.22h i els primers raigs de sol els veuríem ni més ni menys a les 5h i 17 minuts.