El Col·legi de Veterinaris de Barcelona ha destituït del càrrec el president, Josep Gómez – que també és el president del Consell de Col·legis de Catalunya-, i el tresorer, Jordi Vilà, per “presumptes irregularitats” en els comptes. Concretament, segons han informat fonts del Col·legi a Europa Press, Hisenda els ha reclamat 110.000 euros de l’impost de l’IVA i s’han detectat 1,5 milions d’euros en despeses d’obres a la seu del Col·legi, que no es corresponen amb la realitat.

Josep Gómez, president del Col·legi de Veterinaris
Josep Gómez, president destituït del Col·legi de Veterinaris

Arran de la inspecció d’Hisenda, la Junta del Col·legi va descobrir que aquestes factures per unes suposades obres fetes a les instal·lacions no havien passat pel control ordinari de la Junta, que no tenia coneixement d’aquests treballs. La Junta de Govern del Col·legi en va demanar explicacions a tots dos i, en no convèncer-los les respostes, els van destituir. A més, segons ha publicat la Cadena SER, quan van analitzar els comptes dels últims sis anys, van trobar 1,5 milions en despeses no ratificades per la Junta.

El proper 6 de setembre hi ha prevista una assemblea extraordinària de la Junta per tractar aquesta qüestió i debatre si el Col·legi emprèn accions judicials o no.