El sector del socorrisme, especialment el de platja, s’està mobilitzant aquests dies per fer arribar a institucions i ciutadans la seva reivindicació. Demanen un conveni sectorial que reguli i dignifiqui la tasca que fan a les platges catalanes i estipuli els criteris de la seva feina tenint en compte les diferències entre socorrista de piscina o de platja.

Segons la plataforma SOS Socorristes, la llei que ara mateix regula la seva situació laboral és del 1972 i se’ls té en compte com si fossin socorristes de piscina o d’un hotel. Des del col·lectiu consideren inconcebible que a Catalunya, capdavantera en nombre de turistes per any, es reguli la seva tasca amb una llei tan antiga i obsoleta.

És per això que han recollit 2.200 signatures per promoure una iniciativa legislativa popular perquè es tramiti una llei al Parlament de Catalunya que reguli les mesures de seguretat i salvament aquàtic a les platges. També aprofiten per reivindicar un conveni sectorial propi i per denunciar el sou mitjà d’un socorrista, que actualment és de 900 euros per 40 hores de feina a la setmana.