L’Ajuntament ha clausurat la zona de fonts del Parc d’Antoni Santiburcio, a Sant Andreu, inaugurada fa només dues setmanes. Segons han explicat fonts municipals, s’han rebut 12 incidències perquè nens del barri han tingut afectacions gàstriques lleus després d’estar en contacte amb l’aigua de la font. Segons dades de l’Ajuntament, des de l’obertura hi han passat més d’un miler d’infants.

Les mateixes fonts han explicat a betevé que l’Agència de Salut Pública (ASPB) ha pres el control del cas i que ja està analitzant la qualitat de l’aigua per descartar que sigui la causa de les gastroenteritis. Remarquen que l’aigua de les fonts de Santiburcio prové de la xarxa d’aigua potable i que es prendran les mesures necessàries en funció del que determinin les anàlisis. Tècnics municipals han revisat l’estat de les fonts, que han deixat de rajar a mig matí i es mantindran tancades fins que es disposi dels resultats de les anàlisis.

La clausura ha agafat per sorpresa alguns veïns que s’han apropat al parc i que en volien fer ús. Una usuària ha explicat a betevé que, en els darrers dies, havia sentit una forta olor de clor, més intensa que l’habitual.

Alerta entre les famílies del barri

A través de les xarxes socials, alguns pares i veïns han alertat que diversos casos tant de gastroenteritis com d’erupcions cutànies després que la canalla anés a les fonts de Santiburcio. Per això han fet una crida perquè les famílies afectades es posin en contacte amb el servei d’epidemiologia de l’ASPB.

Aquest incident amb l’aigua de les fonts ha fet que l’Ajuntament hagi ajornat la festa d’inauguració del Parc d’Antoni Santiburcio, prevista per al dimarts, 4 de setembre. En la programació de la festa, de fet, el consistori convidava a anar-hi amb “el banyador posat per gaudir de l’espai d’aigua” habilitat. La festa encara no té nova data.