Aquests lavabos químics, repartits en diferents emplaçaments de Ciutat Vella, no són els definitius. Una de les empreses que optaven a la nova contracta de cabines sanitàries autorentables ha interposat un recurs contra el resultat del concurs públic.

Aquestes cabines funcionaran fins que no entri en funcionament la nova contracta

Fins que no es resolgui aquest contenciós, el districte de Ciutat Vella ha optat per instal·lar als diferents espais on hi havia lavabos públics (rambla del Raval, plaça de Salvador Seguí, plaça d’Anna Murià, plaça de la Catedral, passeig de Picasso, pla de Palau, plaça de Terenci Moix, plaça de Sant Agustí, plaça del Duc de Medinaceli, passeig Marítim i Jardins de Sant Pau del Camp) unes cabines químiques que s’assemblen molt a les que hi ha a les obres.

Servei molt utilitzat

Les cabines provisionals s’han instal·lat perquè, segons fonts municipals, no es volia deixar de prestar aquest servei, molt utilitzat al districte. Com a exemple el lavabo que hi havia a la rambla del Raval, del gener al setembre del 2020, va tenir 30.543 usos.

Aquest lavabo de la rambla del Raval va tenir 30.543 usos entre el gener i el setembre del 2020

Els lavabos químics provisionals es renten, segons les mateixos fonts, entre dues i tres vegades al dia. La nova contracta, quan entri en funcionament, durarà dos anys i s’instal·laran cabines automàtiques autorentables.