Quan acabi el 2018, Ciutat Vella disposarà d’una quinzena d’urinaris públics permanents, el doble dels que hi ha ara. L’Ajuntament ha iniciat el procés per tenir set cabines autorentables noves, que entraran en funcionament a finals d’any. Se sumen als set espais actuals, instal·lats tant al carrer com en locals que ofereixen aquest servei.

Els urinaris nous s’ubicaran a la plaça de la Catedral, a la de Castella, als passeigs de Picasso i de Colom, a la rambla del Raval, a Sant Pau del Camp i al passeig Marítim. Amb aquesta ampliació, el consistori vol cobrir les necessitats d’un districte on es fa un ús intensiu de l’espai públic durant tot l’any, i garantir la bona convivència amb els veïns.

Més de mig milió d’usos

Durant el 2017, els urinaris públics de Ciutat Vella van acumular 539.456 usos. Tot i que la demanda s’allarga tot l’any, durant la temporada d’estiu s’intensifica encara més. Per això, l’any passat es va reforçar el servei i aquest any es tornarà a ampliar l’oferta de cabines entre l’1 de juny i el 30 de setembre. Se n’instal·laran vuit de temporals, ubicades en punts molt concorreguts, com la rambla del Raval, el passeig del Born o la plaça del Duc de Medinaceli.


En verd les cabines autorentables permanents ja existents. En taronja, els locals.
En vermell, el reforç d’estiu. En blau, les cabines autorentables permanents previstes per finals d’any.