Segons fonts judicials, el ministeri públic ha obert diligències per determinar la legalitat de l’aparcament de taxis, arran de la denúncia contra Aena que va presentar l’associació ecologista DEPANA.

La investigació de la Fiscalia de Medi Ambient intentarà descobrir si la zona d’aparcament de taxis construïda entre els anys 2008 i 2009 al costat de la nova terminal de l’aeroport de Barcelona constitueix un delicte contra el medi ambient. Segons denuncia l’associació ecologista, l’aparcament de taxis ocupa uns terrenys de 4,5 hectàrees que havien estat declarats Zona d’Especial Protecció d’Aus l’any 2006. En la seva denúncia, DEPANA sosté que el projecte de construcció de l’aeroport no tenia l’estudi d’impacte ambiental preceptiu i no va ser comunicat a la Comissió Europea, un fet obligat.

Els ecologistes consideren que els terrenys, que van ser reconvertits en zona d’aparcament i espera de taxis de l’aeroport, formen part del corredor biològic que havia de connectar dues reserves ambientals del delta del Llobregat.