L'esquelet del futur mercat de Sants ja ha pres forma. Al descobert hi han quedat les tres noves plantes soterrades que s'han excavat en els darrers mesos i que acolliran un aparcament per a clients, la zona de càrrega i descàrrega de mercaderies i els magatzems. A nivell de carrer, una superfície de 3.000 metres quadrats per a les parades i un supermercat. El mercat incorporarà aïllament tèrmic a la coberta i un sistema de climatització que aprofitarà l'aigua freàtica. JOSEP LLOBET, arquitecte "El primer aspecte mediambiental és com la pell de l'edifici amb la façana i la coberta aïlla les temperatures i les condicions meteorològiques de fora." Però com és habitual en processos de remodelació, el comerç del voltant del mercat se n'ha ressentit. Els botiguers asseguren que de la trentena d'establiments que hi havia, 17 han tancat. ABEL BUSTENS "Hem quedat quatre gats i no ens queda més remei que aguantar." JIMMY LOSADA "La salida de camiones, las obras... Nos perjudican. Las ventas han bajado un 70%." Ateses les pèrdues dels comerciants del voltant del mercat amb les obres de remodelació, ara el districte de Sants - Montjuïc està estudiant fòrmules per compensar-los. JORDI MARTÍ, regidor de Sants - Montjuïc "La voluntat política del govern és intentar arribar al màxim d'ajuda possible per a què les persones que han patit, que puguin acreditar l'impacte negatiu en les vendes, pugin recuperar d'alguna manera." Fa dos anys que els venedors del mercat estan instal·lats en una carpa provisional a la rambla de Badal on, fins i tot a aquí, hi ha dues parades que han hagut de tancar. Esperen amb candeletes el traspàs al nou recinte, que estarà enllestit a finals de 2013, any en què també es compleix el centenari d'aquest edifici modernista.

Durant aquests dos anys les obres de rehabilitació s’han concentrat en remodelar l’estructura. Primer es va enderrocar l’interior de la planta de vendes i es van fer excavacions al subsòl per construir-hi tres noves plantes.  Al soterrani -1 s’hi habilitarà un espai de càrrega i descàrrega de mercaderies, i el soterrani -2 està preparat per acollir-hi un aparcament per als clients.

La tercera part de les obres inclourà la rehabilitació integral de la coberta i els desguassos i la restauració dels elements modernistes originals de la coberta. Pel que fa a l’interior del mercat, es reordenarà la sala de vendes i es milloraran els accessos al mercat. La zona central del mercat comptarà amb 3000 metres quadrats, la meitat destinats a les parades de venda i  l’altra meitat a autoservei.

La inversió feta al mercat ja supera els 3,5 milions euros, tot i que la inversió total rondarà els 14 milions. L’edifici històric del mercat, obra de Pere Falqués i Antoni de Falguera, va trigar setze anys a construir-se i es va inaugurar el 1913.