Són imatges enregistrades pels mateixos protagonistes. Un exemple de com viu una part del turisme la nit a Barcelona. SARA EUSEPI, turista italiana "L'animació és a la Rambla, molta gent hi passeja, beu i hi passa una bona estona." DOMINIQUE, turista francès "Per a mi és fantàstic, la festa m'encanta." Els sorolls i molèsties originats per l'oci nocturn són un dels punts que preocupen els veïns de Ciutat Vella. Però no l'únic. L'associació de veïns del Casc Antic denuncia la circulació de grups de visitants en bicicleta per carrers estrets, l'arribada de grans creuers que col·lapsen el centre o l'encariment dels preus del lloguer, fet que fa que els locals marxin. L'entitat qüestiona el model turístic de la ciutat en si mateix. DANIEL PARDO, AV Casc Antic "Nosaltres l'anomenem sobreexplotació turística. L'Ajuntament i la Generalitat estan apostant fort pel turisme, sense tenir en compte les conseqüències que pot tenir en la ciutadania." Per denunciar aquesta situació i conscienciar-ne, els mateixos turistes han editat uns fullets informatius en set idiomes. De moment, se n'han fet un miler d'exemplars per repartir-los entre els visitants.

Els veïns han començat a repartir un miler d’exemplars d’un full informatiu en set idiomes (català, castellà, italià, anglès, alemany, francès i rus), que també es pot descarregar a la seva pàgina web.  El fulletó explica que la ciutat pateix des de fa anys “una massificació insostenible del turisme”. Els veïns responsabilitzen de la situació “els lobbys turístics, els empresaris hotelers i els poders polítics”.

El fulletó explica també que els pisos turístics poden ser una opció econòmica per als turistes, tot i que malmeten la convivència als edificis i han expulsat els antics veïns. “Alguns habitants sovint han de marxar davant dels augments desproporcionats dels preus del lloguer. Això produeix danys al teixit social i la pèrdua de vincles comunitaris”, diu el fulletó.

Els veïns demanen als turistes que respectin Barcelona com respectarien la seva ciutat i que ajudin a evitar comportaments i actituds incíviques d’alguns visitants.