Les i nvestigacions policials van començar al gener quan els mossos van detectar un increment de les denúncies per robatori en pisos a Horta-Guinardó. En aquest districte van cometre 13 dels 22 delictes, quatre més es van produir a Gràcia, quatre també a Sarrià-Sant Gervasi i un a Nou Barris. Els detinguts tenen entre 18 i 21 anys. Tres d'ells van ser arrestats mentre intentaven entrar en un pis. En la majoria dels casos els lladres escalaven fins al balcó a la nit mentre els inquilins dormien i en forçaven els accessos. Escorcollaven les habitacions per buscar-hi diners i objectes de valor com ara joies i rellotges, telèfons mòbils o altres aparells electrònics. Segons la policia els delinqüents actuaven amb total tranquil·litat fins al punt que en alguna ocasió havien menjat i begut dins l'habitatge. A més dels objectes robats els mossos d'esquadra també han intervingut quantitats importants d'haixix i estris per tallar i manipular la droga amb l'objectiu de ser venuda.

Als detinguts, se’ls imputen fins a 22 robatoris amb força en pisos de tot Barcelona, 13 al districte d’Horta-Guinardó, quatre a Gràcia, quatre més a Sarrià-Sant Gervasi i un a Nou Barris.

La investigació es van inciar el mes de gener, després que el Mossos d’Esquadra detectessin un augment del nombre de denúncies en pisos del districte d’Horta-Guinardó. En la majoria dels casos, els presumptes lladres accedien als immobles mentre els propietaris estaven dormint. Els lladres actuaven sempre de la mateixa manera. Entraven als pisos pel balcó de la planta baixa i en forçaven les accessos amb diverses eines. Ja a dins del pis, l’escorcollaven fins a trobar-hi objectes de valor: diners, joies i qualsevol cosa que després poguessis revendre. Els lladres actuaven sense por de ser descoberts; havien entrat en alguna ocasió a l’habitació on dormien els propietaris i fins i tot havien arribat a menjar i beure a la cuina mentre cometien el robatori.

Després de les detencions i en l’escorcoll en dos dels domicilis dels detinguts, els mossos van recuperar una quantitat important d’objectes presumptament robats en els assalts als pisos. En els mateixos escorcolls es va intervenir haixix i diversos estris per tallar i manipular la droga per després, presumptament, ser venuda.