El Sergi busca una pilota d'or. SERGI JIMÉNEZ "L'he vingut a encarregar amb una mica de temps, uns quants dies perquè, si no, si véns el dia abans, o el mateix dia, ja no diguem, no ho trobes." El seu cas, però, és poc habitual, perquè cada vegada més, les mones es compren a darrera hora. El costum d'encarregar-les s'està perdent i això en fa difícils les previsions. TONI ROIG, encarregat de La Colmena "Fa cinc anys totes les mones de Pasqua es venien la setmana abans. Ara les estem venent ara, aquesta mateixa setmana." En aquesta pastisseria expliquen que hauran d'anar fent les mones sobre la marxa. Calculen que en faran una cinquantena cada dia. Seran sobretot de brioix i de massapà, uns ingredients que s'han de preparar al darrer moment perquè no es conserven tan bé com la xocolata. TONI ROIG, encarregat de La Colmena "Comencem amb els de massapà i ou filat i a mesura que es va apropant el dia anem fent les que duren menys, que s'assequen abans, com les sares o els de mantega." A les portes de Setmana Santa, les figures estan gairebé enllestides. En aquest obrador van començar a preparar-les al mes de febrer. En total, els han calgut 200 quilos de xocolata. L'última novetat té forma de taüt. És la mona de la joguina de moda, les Monster High. Però malgrat tot, en aquesta passtisseria asseguren que el pòdium dels més venuts continua sent per a cases, castells i vaixells.

El preu mitjà de la mona de Pasqua oscil·la entre els 25 i els 75 euros. Els pastissers han vist que els consumidors compren ara mones més petites a causa de la crisi econòmica. Així les més venudes no superen els 45 euros. Pel que fa als ingredients, les més populars són les de mantega i les de fruites, seguides de les de nata i trufa. La majoria de mones es vendran a la demarcació de Barcelona, tot i que les pastisseries de les destinacions de Setmana Santa podrien sortir-ne beneficiades.

Com ja va passar durant la campanya de Nadal passada, les Monster High són un dels motius més demanats. “Són el número u, estan esgotades i inclouen caixes de morts, calaveres i altres accessoris, i algunes fins la nina, que ja per si sola costa uns 50 o 60 euros i les importen des d’altres països europeus perquè aquí escassegen”, diu el president del Gremi de Pastissers, Jordi Turull. El preu d’aquestes mones es pot disparar fins als 100 euros.