Segons un comunicat de l’ens provincial, aquesta decisió, l’ha pres el president de la Diputació, Salvador Esteve, que ha “anteposat” la imatge de l’organisme que presideix a la “presumpció d’innocència” de Tous.

La mesura s’ha pres després que la setmana passada la jutgessa que investiga una suposada trama que va intentar arreglar concursos per a la concessió d’ITV a Catalunya deixés en llibertat amb càrrecs els cinc detinguts, entre ells Tous, després d’haver-li pres declaració durant hores.

La Diputació també ha anunciat que durà a terme una remodelació de l’aparell directiu per donar cobertura a les tasques que, fins ara, realitzava el coordinador general, ja que s’ha decidit que ara per ara no es designarà cap substitut per a Tous.

La ratificació del decret pel qual es nomenava Tous coordinador general ja va quedar suspesa abans del ple del 28 de març fins que es pronunciés el jutjat, decisió que va ser abordada en una Junta de Portaveus extraordinària abans d’aquest ple. De fet el dia 28, Salvador Esteva (CiU), que governa amb el PP, va dir que “per raons òbvies, es retira la ratificació d’aquest decret suspenent-se cautelarment els seus efectes fins a veure què ocorre amb aquest cas”.