Foto: Andrea Zamorano

(ACN/redacció) El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 2 de Catalunya manté el segon grau de presó per a l’expresident del Palau de la Música Fèlix Millet. Per tant, haurà d’esperar-se per ser classificat en tercer grau i obtenir un règim de semillibertat. La magistrada ha desestimat el recurs de Millet contra la resolució de la Secretaria de Mesures Penals, després que la junta de tractament de la presó de Brians 2 acordés per unanimitat mantenir-li el segon grau. Fèlix Millet va ingressar a la presó el juny del 2020 pel cas de l’espoli al Palau de la Música, on haurà de complir un total de nou anys i vuit mesos de condemna.

La defensa va al·legar que el condemnat té 85 anys i que pateix una “malaltia greu i irreversible” amb “dependència de terceres persones”. D’acord amb l’informe mèdic forense, el jutjat conclou que, si bé té una patologia “greu, irreversible i incurable”, no es troba en un estat que li impedeixi el compliment de la pena o que li afecti la dignitat si continua a la presó.

No ha complert la quarta part de la pena

El jutjat conclou que no es compleixen els requisits que exigeix el reglament penitenciari per al tercer grau. També indica que Millet encara no ha complert la quarta part de la pena imposada. A més els informes de la junta de tractament recullen que, si bé ha participat en el programa Para i pensa, no assumeix plenament els fets comesos. 

La magistrada tampoc considera que es compleixi el requisit de pagament de la responsabilitat civil per “l’important enriquiment il·lícit” que va cometre, tot i els intents de reparació del dany causat. La defensa havia al·legat l’esforç reparador d’aportar més de cinc milions d’euros i tenir tot el patrimoni embargat.

El Govern espanyol li va denegar l’indult

Precisament fa poques setmanes, es va saber que el Govern espanyol es negava a concedir l’indult a Fèlix Millet, tal com havia sol·licitat la seva defensa. Tampoc no ha indultat Jordi Montull, que actualment també es troba en segon grau penitenciari. Tot i que al setembre se li va concedir un règim de semillibertat, la fiscalia va recórrer contra la decisió i recentment la hi ha revocat.

A Millet i Montull se’ls va condemnar per delictes de malversacióapropiació indegudatràfic d’influènciesfalsificació en document mercantil i blanqueig de capital. En la causa del Palau de la Música hi ha un total 12 persones condemnades.