jordi montull ingrés preso birans 2 palau musica

(ACN) Jordi Montull, exnúmero dos del Palau de la Música, ha sortit aquest divendres en tercer grau després de 14 mesos a la presó, segons ha avançat ‘La Vanguardia’ i han confirmat fonts del Departament de Justícia a l’ACN. D’aquesta forma, Montull passarà els caps de setmana en llibertat i entre setmana haurà d’anar a dormir a la presó.

El jutjat de vigilància penitenciària haurà d’avalar la decisió de la junta de tractament, ratificada ja per Justícia. Montull va començar a complir la seva condemna de set anys i mig de presó pel cas Palau el 22 de juny del 2020 a Brians 2. També està en semillibertat Daniel Osàcar, extresorer de CDC, mentre que Fèlix Millet, qui va ser president del Palau, continua en segon grau.

L’any passat Millet va demanar l’indult i va sol·licitar que s’aturés l’execució de la pena mentre el Govern ho tramitava. Però el jutge ho va rebutjar. També va desestimar un recurs de súplica que havia presentat la defensa de Millet al·legant motius de salut. Els magistrats van argumentar que cap informe mèdic no acreditava que tingués una malaltia greu ni de risc vital.

La sentència del cas Palau

L’Audiència de Barcelona va condemnar amb penes de presó els dos principals acusats per l’espoli del Palau: nou anys i vuit mesos de presó per a Fèlix Millet, que en va ser el president, i set anys i sis mesos de presó per a Jordi Montull, la seva mà dreta. També se’ls va obligar a tornar 23 milions d’euros a les institucions del Palau, diners que van desviar durant anys a benefici propi.