El 2022 ha començat amb un degoteig d’incendis a Barcelona. En alguns casos, els focs s’han concentrat en pocs dies, com aquesta mateixa setmana en què se n’han produït tres, amb diverses persones ferides i una víctima mortal. Fins i tot, entre els dies 31 de desembre i 5 de gener, en van transcendir set d’importants. Ara bé, les dades oficials apunten que la xifra d’incendis queda lluny de la del mateix període de l’any passat.

Segons els Bombers de Barcelona, al gener de 2022 hi va haver 96 focs en edificis en el conjunt de la ciutat, mentre que el 2021 en van ser 130. Les xifres, per tant, posen de manifest que durant el primer més de l’any de 2022 hi ha hagut 34 sinistres menys que l’any passat. Les dades inclouen tant els que han afectat habitatges com els que han cremat locals.

El darrer foc conegut va ser aquest dimarts en un edifici d’habitatges de l’avinguda del Paral·lel. Les flames van provocar un ferit per cremades i van obligar a desallotjar l’hotel del costat per precaució. Només tres dies abans, el 12 de febrer, n’hi va haver un altre a l’Hotel Coronado, al Poble-sec, en què va perdre la vida un home de 44 anys. I si tirem dos dies més enrere, un altre foc al barri de les Roquetes va deixar un ferit greu.

Tres incendis mortals a Barcelona en un mes i mig

El 2022 ja suma tres incendis mortals a Barcelona. A banda de l’home que va perdre la vida a l’Hotel Coronado, també van morir dues persones més al gener. Van ser un home de 56 anys al districte de les Corts i una dona de 60 al barri de les Roquetes. En tot el 2021, els incendis mortals en van ser sis. El més greu va ser en un infrahabitatge a la plaça de Tetuan, en què van morir quatre persones de la mateixa família.