(Agències / Redacció) El futbolista Dani Alves anirà a judici per agressió sexual. Així ho ha decidit la titular del jutjat d’instrucció número 15 de Barcelona, que considera que hi ha indicis racionals de criminalitat contra ell i ha donat per finalitzada la investigació del cas. La magistrada ha citat Alves dimecres, 2 d’agost, per notificar-li el processament. Aleshores el futbolista tindrà l’oportunitat de fer una nova declaració, la tercera des que va ser detingut, segons ha avançat ‘El Mundo’ i ho ha confirmat l’ACN.

La defensa pot recórrer la interlocutòria

La defensa pot recórrer la interlocutòria de processament i conclusió de sumari, fet poc probable perquè vol que s’escurcin al màxim els tràmits, i quan sigui ferma serà el torn de la fiscalia i l’acusació particular per presentar els escrits d’acusació. Finalment, serà el torn de la defensa i després s’haurà de buscar data a l’Audiència de Barcelona per celebrar el judici.

Alves, en presó provisional des del gener

Alves és actualment a la presó de Brians 2, on va ingressar el 23 de gener passat arran de ser detingut, acusat d’una agressió sexual la nit del 30 de desembre a la discoteca Sutton de Barcelona. Una jove de 23 anys el va acusar d’haver-la violat en un lavabo d’un reservat de la zona VIP. El local va activar el protocol contra agressions sexuals aquella mateixa nit.

Dani Alves diu que va haver-hi relacions sexuals “consentides”

Inicialment, Dani Alves va afirmar que no coneixia la víctima. Després, va canviar diverses vegades de versió fins que va admetre que sí que havia mantingut relacions sexuals “consentides” amb la noia. Així ho va assegurar durant la seva darrera declaració davant la jutgessa que instrueix el cas. L’exfutbolista va al·legar que havia mentit inicialment per no admetre una infidelitat conjugal. La defensa havia demanat la posada en llibertat de l’exfutbolista, una petició que es va rebutjar.

La versió de la víctima està corroborada per diferents proves, com les seves empremtes dactilars en una determinada posició al lavabo i la presència de semen a la seva roba. També pel fet que va mantenir una única versió des del començament, les declaracions de diversos testimonis, les imatges de les càmeres de videovigilància i l’informe mèdic que li van fer a l’Hospital Clínic poc després dels fets, entre d’altres.