L’Ajuntament de Barcelona ha començat noves actuacions per minimitzar el soroll del sistema de ventilació del túnel de Glòries. Aquest dilluns s’han començat a folrar les parets interiors de l’edicle amb plaques acústiques i a instal·lar-hi reixes que absorbeixen el soroll i han de reduir les molèsties als veïns del voltant. Ja fa dos anys que un grup de veïns del Clot denuncia que no poden descansar a causa del soroll constant de l’edicle que conté els sistemes de ventilació i emergència del túnel.

Les molèsties van començar quan encara no s’havia inaugurat el túnel, el juliol del 2021. Les persones que viuen a prop de l’edificació es queixen que el soroll els afecta tant de dia com de nit i de manera intermitent: els sistemes de ventilació i d’extracció s’activen cada mitja hora durant les 24 h del dia.

Una altra queixa que han fet pública és que a través de les reixes de l’edificació surten bafarades d’aire calent que, a l’estiu, entren als habitatges que tenen les finestres obertes.

Altres actuacions que s’hi han dut a terme

Durant aquest temps, el consistori explica que han posat en marxa mesures per reduir-ne el soroll, per exemple, la instal·lació de panells fonoabsorbents o variadors de freqüències per poder reduir la velocitat dels motors d’extracció. Amb tot, l’objectiu és mantenir el nivell de soroll dins dels límits que estableix la normativa de la ciutat.