(ACN/Redacció) La Fundació Pere Tarrés ha començat aquest dilluns els casals becats per a infants i joves en situació de vulnerabilitat, que s’allargaran durant el mes d’agost. En total, hi participaran més de 700 nens i nenes acompanyats d’una vuitantena de monitors. L’activitat s’emmarca en la campanya “Cap infant sense colònies”.

Àpat a taula i sortides culturals

Poder entrar en aquestes activitats d’estiu és molt important per a aquests infants i les seves famílies perquè si no participessin en una activitat becada, molts d’ells es quedarien a casa. A més a més, tenen un àpat a taula assegurat i és una ajuda important per a les famílies que treballen, per millorar la conciliació.

“A l’agost no s’apunten a altres llocs, i venir aquí són les seves vacances”, confirma a betevé la Mireia Plana, educadora al casal de l’Escola Rubén Darío, on hi ha 110 infants d’entre 3 i 16 anys, molts d’ells d’entorns vulnerables. A banda de fer activitats al centre, tenen molt de pes les sortides de dia i les activitats culturals.

Cada cop més infants demanen beques

Alana Hurtado, coordinadora de la campanya social de la Fundació Pere Tarrés, explica que cada any hi ha més sol·licituds i alerta del risc que arribi un moment en què no puguin “fer més extensible la campanya per manca de capacitat i recursos”. L’entitat preveu becar el lleure d’uns 6.300 nens durant tot l’estiu entre adolescents, joves i infants, mitjançant activitats, casals i colònies.