bloc llavors ada colau

La Fiscalia Provincial de Barcelona es mostra favorable a arxivar la querella contra l’exalcaldessa Ada Colau en la causa del Bloc Llavors del Poble-sec. El fiscal no s’oposa a la petició de sobreseïment de la causa formulada per les defenses a l’entendre que “no ha quedat acreditat ni les coaccions ni les prevaricacions” denunciades. La querella contra Colau i els regidors Marc Serra i Lucía Martín la va interposar el fons Vauras Investment SL, propietari de l’edifici, el juny del 2020.

No hi ha gravacions i no hi van participar els querellats

Aquest fons d’inversió va assenyalar el consistori de “confabular amb ocupes” de la finca i permetre que les famílies hi visquessin de manera “il·lícita”, i va acusar Colau, Serra i Martín dels delictes de coacció, extorsió, prevaricació o tràfic d’influències, entre d’altres. La denúncia no va ser admesa per la jutgessa instructora, però posteriorment l’Audiència de Barcelona va reobrir la causa pels delictes de prevaricació i coaccions relacionats amb una sèrie d’expedients administratius.

La fiscalia argumenta que en el cas de les coaccions per la cessió d’immobles per a lloguer social, la querellant no va aportar mai les gravacions en què suposadament hi havia aquestes coaccions, i en les transcripcions adjuntades tres anys més tard tampoc s’evidenciava la intimidació necessària per considerar-ho delicte, i no hi participava Colau “ni directa ni indirectament”. Tampoc no hi aprecia elements que puguin vincular el cas amb el delicte de prevaricació i afegeix que, en la majoria dels expedients, “ni tal sols hi van participar la majoria dels querellats”.