ada colau

L’Audiència de Barcelona ha admès parcialment a tràmit el recurs presentat per l’empresa de Vauras, el fons voltor de capital estranger propietari del Bloc Llavors i reobre ara la causa contra Colau i els regidors Marc Serra i Lucía Martín per l’actuació del govern municipal. La querella presentada per Vauras el 2020 acusava Colau i el seu equip de fins a vuit delictes, però el Jutjat d’Instrucció número 18 de Barcelona no la va admetre a tràmit. Es denunciava aleshores que l’Ajuntament hagués multat el fons per no oferir lloguers socials a les famílies vulnerables del Bloc Llavors.

Ara, l’Audiència de Barcelona fa marxa enrere i estima en part el recurs d’apel·lació de Vauras contra l’alcaldessa, encara que només pels delictes de coaccions i prevaricació administrativa.

La història del Bloc Llavors

El Bloc Llavors està situat al número 38 del carrer de Lleida, al Poble-sec. El 2017 se’n van ocupar sis pisos amb diversos integrants, entre els quals famílies monoparentals i un grup de joves que els donaven suport. Després de cinc intents, es va desallotjar dies abans del primer estat d’alarma amb un polèmic dispositiu policial, criticat pel govern municipal i el Centre de Drets Humans Irídia.

Desallotjament Bloc Llavors
Foto: Sindicat d’Habitatge del Raval

Els investigats per la protesta del Bloc Llavors no declararan

(ACN) Els investigats per la protesta durant el desnonament del Bloc Llavors no aniran a declarar ni tampoc acudiran a les cites judicials. Ho han anunciat aquest dilluns en una compareixença al Parlament de Catalunya – acompanyats per la CUP – en què han denunciat una repressió “gravíssima” per part dels Mossos d’Esquadra contra el moviment en defensa de l’habitatge.

Alerta Solidària ha explicat que des del 2018 i fins a l’actualitat s’han obert una cinquantena de causes amb més de 250 persones afectades. D’altra banda, ha assegurat, que més de mig miler han estat identificades i sancionades, amb una suma total que arriba als 300.000 euros. “Passem a l’ofensiva, no ens doblegarem”, han subratllat els assistents.