colau ple mocador palestí

La causa del Bloc Llavors contra Ada Colau i els exregidors Lucía Martín i Marc Serra ha quedat finalment arxivada i la justícia creu que no hi ha res a investigar. La reacció de Colau a Instagram i a Telegram ha estat contundent: l’exalcaldessa qüestiona si tot plegat va influir en els resultats electorals a Barcelona el mes de maig. Creu que la causa forma part de la “guerra judicial “o “lawfare” i es pregunta: “Què hauria passat sense tots els titulars del ‘lawfare’ i la meva imatge anant a declarar al jutjat en bucle als mitjans?”.

En la publicació, Colau destaca que “l’actual alcalde del PSC va treure un regidor més amb només 141 vots més de la nostra candidatura” i lamenta que “potser a determinats lobbies els ha sortit a compte fer-nos ‘lawfare'”.

Colau lamenta que malgrat que tot s’arxiva, “el mal ja està fet” i critica que els “autors del ‘lawfare’ queden impunes”. La portaveu de BComú a l’Ajuntament, Janet Sanz, s’ha refermat aquest dijous en la mateixa línia i ha dit que els governs de Colau van patir “una guerra bruta de ‘lawfare'”. “Això ha tingut un efecte electoral”, ha assegurat Janet Sanz, que ha acusat “molts partits” d’haver usat aquella querella en campanya electoral.

Multes per no oferir lloguer social a famílies vulnerables

El fons d’inversió Vauras, propietari de l’edifici, es va querellar contra tots quatre — Colau, Serra, Martín i una funcionària municipal— arran de les multes que el consistori li va interposar per no oferir lloguer social a les famílies vulnerables que ocupaven el bloc abans de ser desnonats. En un primer moment, un jutge va arxivar el cas perquè no hi veia fonament, però l’Audiència de Barcelona el va reobrir. Colau va haver de declarar pel cas el març de l’any passat. Ara ha quedat definitivament arxivat.