judici dominicans assassinat banda rival

(ACN) Un jurat popular ha declarat innocents dos dels quatre membres d’una presumpta banda de narcotràfic jutjats per l’assassinat de tres integrants d’un grup rival el març i abril del 2017. Un tercer només ha estat declarat culpable de pertinença a grup organitzat, mentre que el quart sí que ha estat considerat culpable per unanimitat de dos assassinats amb traïdoria i un intent d’assassinat amb traïdoria, a més de pertinença a grup organitzat. La fiscalia demanava presó permanent revisable per a tots quatre.

Segons la fiscalia, víctimes i acusats formaven part de dos grups rivals de narcotraficants. Un de les bandes va assaltar el pis de l’altre gràcies a un traïdor de l’altre. Tres dels acusats haurien mort aquest traïdor. Després van aconseguir localitzar la resta de membres del grup assaltant i en van matar dos més en un pis del Prat de Llobregat.

Tot va començar per un robatori de cocaïna a Holanda, cosa que va iniciar una sèrie d’assalts i venjances que es van traslladar a l’àrea metropolitana de Barcelona. L’abril del 2016 es va produir el primer homicidi en una discoteca llatina de l’avinguda del Paral·lel de la capital catalana. A finals de novembre va aparèixer un altre home mort a trets dins d’un cotxe aparcat a l’Hospitalet. L’1 de gener del 2017 un jove va ser tirotejat en un cotxe quan acabava de sortir d’un local de l’avinguda Meridiana. Entremig hi va haver altres tirotejos que no van causar morts. Aquests fets, però, no s’han jutjat en aquest tribunal.