Comença a l’Audiència de Barcelona el judici contra quatre persones que es relacionen amb una banda armada dedicada al crim i al tràfic de drogues. Se’ls atribueixen tres delictes d’assassinat i un altre en grau de temptativa en dos episodis diferents que van passar el 2017 al Prat de Llobregat i a Sant Joan Despí.

La policia relaciona la mateixa organització, tot i que ara no es jutgen aquests fets, amb el crim que es va produir l’abril del 2016 al Paral·lel, quan una persona va ser tirotejada a les portes d’una discoteca. També podrien ser els autors d’un altre succés el dia de Cap d’Any del 2017 a l’avinguda Meridiana. En aquesta ocasió, un home es va apropar fins a un vehicle i va disparar les persones que estaven a dins, matant-ne una i ferint-ne de gravetat dues més. La policia va dir ja des d’un primer moment que sospitava que l’autor dels trets era un professional i que l’origen podia ser una venjança.

Aquest dimecres ha començat el judici amb la lectura dels informes previs i la constitució del jurat. La fiscalia demana per a cada acusat presó permanent revisable. Els acusa de diversos assassinats, de pertinença a organització criminal i de tinença il·lícita d’armes, entre d’altres.