Protesta pel Banc Expropiat

Un agent dels Mossos d’Esquadra ha estat condemnat a dos anys de presó per agredir el periodista de ‘La Directa’ Jesús Rodríguez durant les protestes pel desallotjament del Banc Expropiat. El jutge de l’Audiència de Barcelona l’ha condemnat per un delicte de lesions, però ha descartat que l’agent fos coneixedor que la víctima era periodista.

El Centre de Drets Humans Irídia, que va ser acusació particular i popular en el judici, acusava el mosso d’intentar impedir l’exercici professional de Rodríguez, però el magistrat ho ha desestimat. Durant la manifestació, en un moment de tensió, l’agent va sortir de la línia policial i va propinar al periodista un cop fort a la mà esquerra amb la porra, fet que li va fracturar un dit.

Segons el magistrat, va ser una “acció gratuïta” i “innecessària” tenint en compte que el grup de manifestants no tenia cap actitud hostil ni estava actuant de manera violenta. Afegeix que la resta d’agents van mantenir la línia policial i que l’acusat va ser l’únic que va sortir-se’n i que va utilitzar la força.

Per aquests fets, que es van jutjar els dies 29 i 30 d’abril, el jutge el condemna a dos anys de presó, d’inhabilitació en l’exercici de policia i haurà de pagar una indemnització de 7.265 euros a la víctima.