(ACN/Redacció) El Jutjat Penal número 25 de Barcelona ha celebrat aquest dilluns la vista oral contra l’activista Tamara Carrasco, a qui la fiscalia demana set mesos de presó i inhabilitació especial per a l’exercici del dret de sufragi per un delicte d’incitació de desordres públics. El ministeri públic acusa l’activista d’haver enviat un missatge de veu a través de WhatsApp en què “impartia directrius per accions reivindicatives dels CDR durant la Setmana Santa del 2018”.

En la conclusió final, l’acusada, Tamara Carrasco, ha dit que ha estat objecte d’una “operació d’Estat” per “com penso”. Ha explicat que en els més de dos anys que s’ha allargat el seu cas ha passat d’estar acusada de terrorisme a només incitació a desordres públics. Ha denunciat que en tot aquest temps “he patit per la meva integritat física”, un patiment per, diu “un no res”. Tamara Carrasco ha acabat dient que es declara innocent.

Detinguda per rebel·lió i terrorisme

Tamara Carrasco va ser detinguda l’abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l’Audiència Nacional per rebel·lió i terrorisme per mobilitzacions dels CDR. El novembre del mateix any el magistrat de l’Audiència Nacional Diego de Egea va decidir enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l’obligació d’estar confinada al seu municipi.

Sis mesos més tard, l’Audiència de Barcelona va acordar que fos el Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona i no el Jutjat d’Instrucció número 1 de Gavà qui es fes càrrec de la causa contra Carrasco. A finals de maig del 2019, després de més d’un any, el Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona va ordenar l’aixecament del confinament de Carrasco.