Tamara Carrasco

(ACN) El Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona ha acordat aixecar el confinament de l’activista dels CDR Tamara Carrasco a Viladecans després de més d’un any. Segons la jutgessa, la mesura cautelar, ordenada per l’Audiència Nacional el 12 d’abril del 2018, “no resulta proporcionada” tenint en compte que el delicte pel qual se l’acusa és el de difusió o crida a desordres públics, castigat amb multa o presó de tres mesos a un any.

La magistrada creu que no té justificació mantenir aquesta mesura cautelar perquè “ha desaparegut la causa que en el seu moment la va poder motivar”, ja que inicialment la investigació se centrava en un presumpte delicte de terrorisme.

Tamara Carrasco va ser detinguda l’abril del 2018 i inicialment va ser investigada per l’Audiència Nacional pels presumptes delictes de rebel·lió i terrorisme. Al novembre, el magistrat de l’Audiència Nacional Diego de Egea va decidir enviar el cas als jutjats catalans per un delicte de desordres públics. Tot i això, va mantenir sobre Carrasco l’obligació d’estar confinada al seu municipi.

Sis mesos més tard, l’Audiència de Barcelona va acordar que fos el Jutjat d’Instrucció número 24 de Barcelona i no el Jutjat d’Instrucció número 1 de Gavà el que es fes càrrec de la causa contra Carrasco.