Un home de 34 anys, que acumulava més de 40 antecedents, ha estat detingut aquest dimarts acusat de set robatoris amb força a diversos establiments de l’Eixample. Els robatoris van ser comesos durant l’estiu i el lladre va ser identificat a través de les càmeres de seguretat dels comerços.

En tots els casos, els fets tenien un “modus operandi” similar: el lladre forçava les persianes dels locals, hi entrava i s’enduia diners de les caixes enregistradores o productes de valor, com telèfons mòbils, tauletes, impressores i begudes alcohòliques. L’assaltant aprofitava per entrar als comerços quan hi havia poca gent al carrer per evitar que pogués ser reconegut o identificat.

Pla Tremall contra la reincidència

La investigació va arrencar a finals del mes de juliol, quan els Mossos van tenir coneixement d’un robatori amb força en una botiga d’alimentació del districte de l’Eixample. Quatre dies després, durant la primera quinzena d’agost, els agents van constatar quatre robatoris semblants a establiments comercials. La recerca va seguir fins al setembre, quan aquest dilluns els Mossos van tenir constància de dos robatoris més al mateix districte. L’endemà, dimarts, el presumpte autor va ser detingut.

L’home, que té més de 40 antecedents, se’l relaciona també amb quatre robatoris amb força i un robatori amb violència comesos durant l’últim any a Barcelona. Per això tenia pendent quatre ordres de crida i cerca. La detenció de l’individu s’emmarca dins el pla Tremall, que integra diferents unitats dels Mossos amb l’objectiu de detenir els autors que cometen reiteradament fets delictius.