Tamara Carrasco
(ACN) El jutge que investiga l’activista Tamara Carrasco per la seva implicació en els Comitès de Defensa de la República (CDR) li manté la prohibició de sortir de Viladecans. En una interlocutòria dictada el 2 d’octubre, a la qual ha tingut accés l’ACN, el magistrat afirma que “no procedeix aixecar la mesura cautelar mentre continua l’activitat dels CDR, que no ha cessat a hores d’ara”. El jutge basa la seva resolució en un informe emès per la fiscalia, que addueix els mateixos arguments. L’advocat de Carrasco, Benet Salellas, ha lamentat aquest dilluns que la privació de llibertat de moviments “no té cap base jurídica” i ha instat el jutge a concretar quins delictes atribueix a l’activista, els quals no estan definits sis mesos després de la seva detenció.
La resolució de l’Audiència Nacional tomba el recurs que la defensa de Carrasco va presentar al setembre contra la decisió del tribunal de prohibir-li sortir del terme municipal de Viladecans com a mesura cautelar, mentre avança la investigació vers l’activista. “Això és innovar en el món del dret per tal de construir un univers d’excepcionalitat amb tot allò que té a veure amb la gent implicada en el procés independentista”, ha lamentat l’advocat Benet Salellas, que ja ha avançat que presentaran un recurs d’apel·lació contra la interlocutòria.

Pendents que es concretin els càrrecs

Pel que fa al curs que segueix la investigació, Benet Salellas ha criticat que l’Audiència Nacional segueixi dirigint la causa malgrat el magistrat no ha concretat de quins delictes s’acusa Tamara Carrasco. L’advocat ha recordat que els desordres públics –l’altre delicte que la justícia podria atribuir a l’activista- és competència dels jutjats d’instrucció ordinaris, subratllant que l’Audiència només pot encarregar-se de la causa si es confirma la investigació per terrorisme. Salellas ha lamentat que “la investigació està anant al revés”, i insisteix que el procediment “normal” seria concretar els fets delictius i posteriorment procedir a les detencions.