El districte de Nou Barris està de celebració perquè aquest 2020 es compleixen 50 anys de moviment veïnal. La coordinadora d’associacions veïnals ha presentat una edició especial de la revista El Clatellot”, que ret homenatge a les persones i als moments clau de transformació dels barris. Can Peguera, Verdum, Torre Llobeta, Prosperitat i Roquetes són alguns dels barris dels quals s’expliquen lluites essencials que han permès millorar la qualitat de vida i els serveis del districte.

La covid-19 ha frenat l’agenda habitual d’activitats en molts dels barris, però 50 anys no es fan cada dia, i no ho volen passar per alt. Celebren la creació de la Asociación de Vecinos 9 Barrios que, anys després, va donar nom al districte de Nou Barris. En l’acte s’ha fet un control d’aforament i s’han inscrit totes les persones assistents. La Coordinadora organitza també un acte el dia 9 d’octubre on es recordaran les persones que han lluitat als barris durant tots aquests anys. La trobada es farà a L’Ateneu Popular 9 Barris i caldrà inscriure’s prèviament per poder-hi anar.

Durant l’acte, Pep Ortiz, portaveu de la Coordinadora d’Associacions Veïnals i Entitats de Nou Barris, ha posat de manifest els èxits aconseguits al llarg dels anys, com remodelacions de parcs i espais públics, modificacions de noms de carrers, lluita contra l’especulació en els preus del lloguer… “Diga’m quina pedra està ben col·locada i et diré quina lluita hi ha al darrere.” És una de les reflexions que ha fet Ortiz i ha remarcat que els èxits veïnals aconseguits al llarg dels anys no reposen sobre victòries puntuals, sinó que ha estat una feina de moltes i molts i que cal que segueixi.