És el president de l’Associació de Veïns de Ciutat Meridiana des de fa anys i un dels activistes més coneguts contra els desnonaments al seu barri. Filiberto Bravo s’enfrontava aquest dilluns a un judici acusat de danys i desordres públics, que finalment ha quedat suspès.

A banda de Bravo, en la causa hi ha dos acusats més, un dels quals no s’ha presentat als jutjats i la magistrada, a més de dictar una ordre de crida i cerca, ha decidit suspendre la vista ja que les peticions de pena a què s’enfronten són superiors als dos anys de presó. 

Els fets es remunten al 2014. El 22 d’octubre d’aquell any una quarantena de persones van causar desperfectes al Centre de Serveis Socials de Ciutat Meridiana. Va ser després d’aturar “in extremis” dos desnonaments al carrer de les Agudes i es van acostar al centre per demanar explicacions als responsable de l’Administració. Durant la concentració, hi va haver destrosses dins les oficines. El govern municipal, liderat per Xavier Trias, va presentar una denúncia per danys.

Concentració de suport

Aquest dilluns una trentena de persones s’han concentrat a les portes de la Ciutat de la Justícia per mostrar el suport a Filiberto Bravo. Ell assegura que qui “està produint més danys és l’Administració, amb la seva ineficàcia per garantir menjar i una vida digna a qui més ho necessita”. Assegura que ell no va arribar a entrar al Centre de Serveis Socials aquell dia, però que en tot cas entén que es produeixin situacions com aquesta, fruit de la tensió social al barri per la pobresa i els desnonaments que hi ha cada setmana. De fet, Ciutat Meridiana és el punt de la ciutat on més llançaments hi ha.