Diverses organitzacions defensores dels drets dels animals s’han mobilitzat aquest diumenge contra la caça amb llebrers a la plaça de Catalunya. La marxa es fa també a Lleida, Girona i Tarragona, així com a una dotzena de ciutats espanyoles. Entre les entitats convocants hi ha SOS Galgos, una de les associacions més antigues dedicades al rescat i la defensa dels llebrers, que demana que es compleixi la llei de benestar animal.

Es tracta d’una reivindicació antiga que ja s’ha mostrat en reivindicacions als carrers de Barcelona. Partits com el PACMA demanen un canvi en la legislació per impedir la caça i reclamen que es prohibeixin, també, les competicions i caceres amb llebrers. Confien que, d’aquesta manera, disminueixin el maltractament i l’abandonament que pateix aquesta raça de gossos.

Llebrers, els gossos més ràpids

La musculatura i aerodinàmica dels llebrers els permet arribar a velocitats impossibles per a les altres races. Són els gossos més ràpids i per això són utilitzats per caçar en diverses regions d’Espanya, sobretot en zones del sud, on hi ha més tradició. Ara bé, quan acaba la temporada de caça o quan un gos no serveix per a aquesta activitat, molts propietaris els abandonen, en el millor dels casos. Des de fa anys, organitzacions animalistes treballen per trobar famílies adoptives per als llebrers en ciutats com Barcelona.