Veïns i comerciants del carrer d’Escudellers volen passar a l’acció. Denuncien robatoris i baralles que, diuen, hi ha gairebé cada nit, sobretot a l’estiu. En aquest context d’inseguretat, els propietaris d’alguns locals d’aquesta via han decidit sumar esforços i ja estan treballant per intentar constituir-se com a associació comercial i buscar una solució al problema.

Una de les propostes d’alguns comerciants passa perquè l’Ajuntament permeti als establiments contractar agents de seguretat privada que vigilin el carrer d’Escudellers, sobretot les nits de divendres i dissabte, que és quan hi ha més aglomeració de persones a la zona i quan es produeixen més incidents, segons els veïns. Malgrat que els esforços se centren a incrementar la seguretat a Escudellers, els comerciants deixen clar que no es tracta d’un problema aïllat, sinó que s’estén a tot el districte de Ciutat Vella i a altres barris de la ciutat.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”La inseguretat despunta com a principal problema a Barcelona” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/politica/ajuntament-barometre-semestral-inseguretat/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Tot i que durant l’hivern el barri Gòtic ha viscut alguns incidents, és partir del març quan temen que la inseguretat incrementi notablement al barri, també al carrer d’Escudellers. Selim Clagsson treballa a un local d’oci nocturn del carrer. Fa cinc anys que té el local i ha tingut la iniciativa de fer l’associació comercial. “És un carrer on es fa festa, on es viu de dia i de nit. La nit és un altre món. Hi ha molts robatoris al barri i afecta sobretot el nostre carrer”, explica el propietari del bar.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”Més mossos i escorcolls a peu de carrer a Ciutat Vella per frenar la inseguretat” style=”flat” shape=”square” color=”inverse” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/mossos-dispositiu-seguretat-ciutat-vella/|||” css=”.vc_custom_1540210391676{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Locals centenaris d’Escudellers: “La situació va a pitjor”

El restaurant Los Caracoles i la xarcuteria Carmen són dos dels locals amb més vida al carrer d’Escudellers. Tots dos establiments coincideixen a dir que als anys 80 i 90 hi havia molta inseguretat a la via i que la situació va millorar notablement amb l’increment de la presència policial a la zona. Però asseguren que l’escenari actual no l’havien vist mai abans. “La situació va a pitjor”, denuncia Ramon Bofarull, propietari de Los Caracoles. Explica que en alguns casos els clients els demanen que els acompanyin fins al metro o fins al taxi per por a patir un robatori o un furt durant el trajecte.

Ciutat Vella

La Basi Pérez és treballadora de la xarcuteria Carmen. Fa tres setmanes va patir tres intents d’atracament abans d’entrar a treballar, un fet que, diu, és insòlit. També ha vist com alguns clients han robat productes del local. La mateixa situació ha viscut la Licoreria Lateria. que fa només quatre mesos que va obrir al carrer d’Escudellers. Els treballadors expliquen que han viscut furts sense violència i que algunes nits han hagut de desallotjar persones begudes que entren al local.

Ciutat Vella es reunirà amb els comerciants d’Escudellers

La regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, rep la possible nova associació comercial del carrer d’Escudellers com “una bona notícia” perquè Barcelona, diu, necessita teixit associatiu que estigui viu. “Espero reunir-me amb ells aviat per conèixer quines són les seves demandes i treballar plegats en trobar una solució”, explica.

Preguntada per la incorporació de seguretat privada al carrer, una de les demandes dels comerciants, Pin deixa clar que pot haver-hi seguretat privada dins dels locals de concurrència pública, però no a la via, ja que això és competència de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d’Esquadra.

La regidora destaca que s’ha augmentat la presència policial a la zona i que s’estan fent “més detencions que mai”. Tot i això, lamenta el “col·lapse” que hi ha a la justícia. “Hi ha un tap als jutjats que fa que es trigui fins a 12 mesos en fer el judici”, diu Gala Pin. Per això, confia que l’obertura del segon jutjat de delictes lleus ajudi a reduir la inseguretat al barri Gòtic i en general a Barcelona.

[vc_row][vc_column][vc_btn title=”El nou jutjat de delictes lleus de Barcelona arribarà el 4 de febrer” style=”flat” shape=”square” color=”pink” size=”lg” align=”center” i_type=”material” i_icon_material=”vc-material vc-material-arrow_forward” css_animation=”none” add_icon=”true” link=”url:https%3A%2F%2Fbeteve.cat/societat/nou-jutjat-delictes-lleus-barcelona-4-febrer/|||” css=”.vc_custom_1540210221769{margin-top: 10px !important;margin-right: 10px !important;margin-bottom: 10px !important;margin-left: 10px !important;}”][/vc_column][/vc_row]

Mossos d'Esquadra al carrer d'Escudellers