Els bombers han pogut controlar l’incendi que aquest dilluns al matí ha afectat el soterrani del número 15 del carrer del Doctor Cadevall, al barri del Guinardó, i que ha estat força virulent.

Les flames han calcinat el pis on s’ha originat el foc però no ha afectat a la resta de l’edifici. El fum sí que s’ha propagat ràpidament per l’escala i això ha obligat als Bombers de Barcelona a confinar alguns dels veïns fins que s’ha aconseguit ventilar l’immoble i els han pogut evacuar.

El cap de guàrdia del cos, Carlos Chico, ha explicat que les persones que vivien al pis incendiat no podran tornar-hi per l’estat en què ha quedat l’habitatge. De fet, ha quedat precintat i els quatre adults i dos menors que hi vivien han estat atesos pel Centre d’Urgències i Emergències Socials de l’Ajuntament de Barcelona. En canvi, la resta de veïns podran tornar a casa abans d’aquesta nit, un cop es restableixin els subministraments bàsics.

L’avís l’han donat els veïns de l’edifici a les 9.30 del matí, quan han alertat per telèfon els Bombers de Barcelona que hi havia fum a la finca. Tres persones han estat traslladades per prevenció a un centre hospitalari per intoxicació de fum, però el seu estat era lleu.

Fins al lloc dels fets s’hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers.