Ens fa por que l’Ajuntament ja no tingui eines per anar ajornant els desnonaments. N’atura molts, però les odres de desnonament tornen a arribar i és un problema que no s’atura”, explica Francisco Garrobo, que aquest dijous va aconseguir aturar amb altres veïns tres desallotjaments previstos.

Un d’aquests era el d’una família monoparental amb tres menors. A més de desenes veïns, l’Ajuntament va enviar-hi dos treballadors dels serveis socials i dos més del SIPHO, el servei d’intervenció i mediació per situacions de pèrdua o ocupació de l’habitatge del consistori, i finalment també hi van acudir dos consellers de districte.

Els veïns es queixen que hi van arribar sis furgonetes dels Mossos d’Esquadra i una patrulla de la Guàrdia Urbana per acompanyar la comitiva judicial. Lamenten que s’està incrementant la presència policial en els desnonaments perquè són casos que ja s’han intentat executar en diverses ocasions.

L’Ajuntament, sense pisos

Des del consistori asseguren que estan treballant per tal de trobar sortides per aquest problema, però lamenten la manca de pisos a la taula d’emergència. El regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, ha denunciat que la majoria de propietaris són grans tenidors com bancs o immobiliàries i que no demostren voluntat negociadora: “El que volen és treure els veïns encara que hi hagi voluntat de pagar el lloguer o d’aconseguir un pacte”.