El campament tecnològic d’estiu de l’ONCE per a joves amb discapacitat i sense ha començat aquest dilluns amb els participants gaudint de la jornada jugant a videojocs accessibles per a tots. L’organització ha reunit 24 joves —12 nois i 12 noies— d’entre 14 i 20 anys que des d’avui fins divendres, 14 de juliol, conviuran en aquest campament, que té com a mitjà principal els videojocs.

Segons la fundació, l’objectiu d’aquesta iniciativa és “promoure la igualtat d’oportunitats entre els participants amb discapacitat i sense, fomentar el respecte i el treball en equip i ensenyar als més joves que una vida accessible i inclusiva és possible”.

Competicions, xerrades i tallers

Els assistents, dividits en diversos equips, participaran en multitud d’activitats com “competicions de videojocs en igualtat de condicions, xerrades formatives enfocades a valors, monòlegs, tallers de ‘team building’ i reptes sensorials”. A més, durant aquests cinc dies els joves també podran descobrir l’accessibilitat dels videojocs i aprendre les possibilitats d’adaptació, tant de programari (videojocs) com de maquinari (perifèrics i consoles).

Tot el programa es durà a terme a l’Asobu Esports Center de Barcelona, “un centre equipat amb les últimes tecnologies amb activitats d’aprenentatge, competició de videojocs i diversió”.