(ACN/ Redacció) Un directiu de la Barcelona School of Management (BSM), l’escola de negocis privada de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat acomiadat després de ser acusat d’assetjament laboral per set treballadores.

Segons publica el diari ‘Ara’, el mal clima laboral va començar amb la incorporació d’un nou fitxatge com a subdirector d’estratègia i desenvolupament de negoci del centre, fet que es va produir oficialment al setembre del 2022.

Només uns mesos després, concretament al gener del 2023, set treballadores van denunciar en un escrit al Canal Ètic de la UPF tractes “hostils i desagradables” i “coaccions i amenaces” per part del directiu, segons el diari. L’escrit que es va dirigir a la bústia ètica també mencionava un “estil de lideratge abusiu”, i que a l’hora de treballar generava “incomunicació, aïllament i divisió”. A més, es creaven situacions de caràcter “sexista”, segons la informació publicada pel diari.

Així, al febrer del 2023 va ser acomiadat després que s’analitzés el cas, acusat de cometre una falta greu. Segons l’expedient, l’acusat el van fer fora per tancar la porta del despatx amb clau en alguna trobada amb alguna treballadora, i una discussió amb una alt càrrec que va patir un atac d’ansietat.

Fins a set baixes laborals per “mal clima”

A banda de les set denúncies per assetjament laboral, l”Ara’ recull també que el mal ambient que es va viure durant aquests mesos va comportar baixes per estrès i ansietat, dimissions i acomiadaments. Des de finals de l’any 2022 i fins a principis del 2023, fins a set treballadores de la BSM, van arribar a estar de baixa.

Per la seva banda, després de ser acomiadat, l‘acusat ha demandat l’escola per considerar “irregular” el procediment.