Imagen de tawatchai07 en Freepik

Molts nens i nenes gaudeixen aquest mes de juliol de casals d’estiu o colònies. No sempre és fàcil trobar casals inclusius per infants amb necessitats especials o amb discapacitat. I de vegades es produeixen situacions injustes i de vulneració de la convenció dels Drets dels Infants. A l’escola Progrés de Badalona aquest any un grup de famílies es van quedar sense els monitors de suport que l’Ajuntament els havia promès, unes setmanes abans que comencés el casal.
Amb tant poc temps i tant poc marge de maniobra per trobar una alternativa, com ho han solucionat?

Noemí Font és mestra, activista per la inclusió, mare de l’Emma Joana i lluitadora incansable per a la defensa dels drets de la seva filla i dels infants que, com ella, tenen una discapacitat. Ha liderat un moviment de curses infantils adaptades que no para de créixer i en la seva lluita per una escola inclusiva va aconseguir que la seva filla fos la primera alumna de Catalunya a tenir infermera a l’escola. Li agrada fer soroll a Twitter a favor d’un canvi de mirada vers una societat més inclusiva. És autora de ‘La revolució de Shiwa’ i del pòdcast ‘El diari de la ratolina Emma’.

El diari de la ratolina Emma ha parlat amb la Meritxell Ribalta, la mare del Roger, de 4 anys. Un nen amb autisme i amb grau de dependència 2 que s’ha vist afectat per aquest despropòsit. L’AFA de l’escola Progrés ha hagut de contractar el personal de suport necessari.

Escolta el pòdcast aquí:

Segueix el fil a twitter #diariratolinaemma