Aquest divendres s’iniciaran els treballs per transformar el carrer de Cristóbal de Moura, entre els carrers de Fluvià i Provençals. Serà la primera de les intervencions d’una obra que es farà per fases i servirà per construir un eix verd de més d’un quilòmetre i 30.000 metres quadrats. El pressupost per a aquesta primera obra és de set milions d’euros i ha d’estar finalitzada d’aquí a poc més d’un any. La resta del projecte s’anirà desenvolupant de forma participada amb els veïns.

Les obres han de transformar el carrer de Cristóbal de Moura en un nou eix verd de més d’un quilòmetre i 30.000 metres quadrats que connectarà el Parc Central del Poblenou, la rambla de Prim i el Parc del Besòs. Els treballs s’executaran per fases. Ara es comença a urbanitzar-ne el primer tram, entre els carrers de Fluvià i de Provençals, per convertir-lo en un jardí lineal. Esdevindrà un vial pacificat amb arbrat i espais de trobada i de lleure a l’entorn de l’antiga fàbrica de Ca l’Alier, un dels punts centrals de la transformació de la zona.

La durada aproximada dels treballs serà de 14 mesos i disposen d’un pressupost de pràcticament set milions d’euros. Paral·lelament s’abordarà la reconversió de la resta del carrer de manera participada amb el veïnat i les entitats de l’entorn.