Un eixam d’abelles ha aparegut aquest dimecres en una façana del carrer del Mas Duran, a Nou Barris. Els insectes són entre dos edificis. L’aparició d’aquests grups és habitual a la primavera i l’Ajuntament fa una actuació per valorar si cal actuar o no en funció de la ubicació i el nombre d’abelles.

La Guàrdia Urbana ha acordonat la zona i ha esperat l’arribada de l’apicultor. Les comprovacions han mostrat que les abelles encara no han construït un rusc i, per tant, de moment no cal actuar. No obstant això, si l’eixam no marxa aquest divendres, caldrà fer marxar les abelles.

En els darrers dies la Guàrdia Urbana ha fet diverses actuacions d’aquest tipus a Nou Barris. Fa dues setmanes ja van retirar un rusc del carrer de Joaquim Valls, a la Prosperitat.

Segons l’Ajuntament, la presència d’abelles és habitual a la primavera i es té constància d’on es troben ubicats els ruscs i quina mesura cal prendre en funció de la ubicació i el nombre d’abelles. Els insectes es mouen a la primavera per buscar flors per pol·linitzar. Cada any, es confirma la presència de ruscs d’abelles al carrer per la mateixa època, com un eixam a la plaça de la Revolució o en un fanal de la plaça de Francesc Macià.