Quan falten menys de 15 dies perquè s’inauguri el nou Mercat de Sant Antoni, els veïns es mostren preocupats pel resultat de les obres. Volen que es regulin els usos dels entorns i que no es concedeixin més botigues de records, que hi hagi més espais oberts i més vegetació en lloc de ciment.

Pels veïns de Sant Antoni el nou mercat és una infraestructura molt esperada. Els paradistes han conviscut molt temps amb la carpa provisional durant les obres del recinte original. De fet, estan a punt d’acomiadar-se d’una carpa que ha marxa cinc anys més tard del previst inicialment.

Però el nou mercat no els acaba de convèncer. Una d’aquestes preocupacions és l’organització de l’espai a la superilla que l’envoltarà. Segons alguns veïns que havien format part del procés participatiu, hi hauria d’haver molta vegetació i, en canvi, consideren que hi ha massa ciment.

Demanen, doncs, que hi hagi més presència del verd. Els veïns ja ha registrat una proposta a l’Ajuntament en aquest sentit. “Durant les excavacions inicials es van trobar llavors de les plantes que hi havia antigament, eren roses i vinyes i hem proposat que també en plantin ara”, explica Xavier Cavaller, membre de la plataforma veïnal Fem Sant Antoni.

A més, diuen que les marquesines dels botiguers i les dels llibreters del Mercat Dominical no són compartides i ocupen molt espai públic. Precisament aquestes parades han estat protagonistes abans de la inauguració a causa de les goteres que va tenir un dels comerciants de llibres.

Si bé és cert que l’Ajuntament va regular els usos dels establiments de restauració, els veïns volen que no es concedeixin més llicències de botigues de records per evitar la gentrificació.

Amb tots aquests dubtes, les obres encaren la recta final i està previst que el Mercat de Sant Antoni s’inauguri el 23 de maig. El següent cap de setmana, els dies 26 i 27 de maig,  està previst celebrar una gran festa ciutadana.