La curació miraculosa de la celiaquia o les dietes per aprimar-se  amb aliments sense gluten són algunes de les propostes que circulen per internet i que poden suposar un risc per a la salut.

L’Associació Celíacs de Catalunya ha evidenciat que un 20 % dels pacients s’informa a internet sobre com seguir una dieta sense gluten. En molts casos, a més, ho fan a webs de credibilitat dubtosa. Des d’aquesta entitat recomanen consultar el directori del col·legi de metges, on hi ha més de 400 webs acreditades que contenen informació mèdica contrastada per evitar riscos innecessaris.

Anèmia, retards de creixement i problemes neurològics

La pesidenta de l’Associació Celíacs de Catalunya, Olga Cuesta, remaraca la importància per als celíacs de seguir una dieta esticta sense gluten. Recorda que si un intolerant ingereix només 50 mg al dia de gluten pot acabar desenvolupant una anèmia ferropènica, retards en el creixements, problemes neurològics i limfoma intestinal.

Aquesta entitat lamenta que un 40 % dels celíacs no fan bé la dieta.  I lamenten que un de cada tres pacients no reben informació immediata sobre com seguir un correcte tractament de la malaltia. En molts casos, el 70 % dels pacients, han de visitar dos metges abans de tenir un diagnòstic acurat.