sentència jordi sanchez jordi cuixart

L’expresident de l’Assemblea Nacional Catalana Jordi Sànchez i l’expresident d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, han demanat al Tribunal Suprem que els deixi en llibertat provisional. Ho sol·liciten els seus lletrats en un escrit que han presentat després que la fiscalia ha sol·licitat convocar una compareixença per prorrogar la presó preventiva de Sànchez i Cuixart en cas que el tribunal no dicti la sentència del procés abans.

El dimecres 16 d’octubre farà dos anys que van entrar a la presó i la llei no permet allargar-ne l’estada si no es fa una vista abans. El lletrat de Sànchez argumenta que “no procedeix” la pròrroga de la presó provisional i demana que el seu client sigui excarcerat “sense necessitat de convocar la compareixença”. En l’escrit, tant la defensa de Sànchez com de Cuixart fan referència a la petició de llibertat “immediata” que va fer l’ONU.

De moment, encara no se sap el dia que el tribunal del procés anunciarà la sentència. Els magistrats l’estan enllestint i es desconeix si l’emetran abans del dia 16 o ho faran posteriorment. Paral·lelament, els màxims comandaments dels Mossos, la Policia Nacional i la Guàrdia Civil es van reunir aquest dijous per establir el dispositiu policial per fer front a les mobilitzacions convocades en cas d’una possible sentència condemnatòria. També arriben agents antiavalots de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil per donar suport als Mossos d’Esquadra.