A les portes que es faci pública la sentència del procés, aquest dimarts s’han reunit la cúpula dels Mossos d’Esquadra i els màxims comandaments de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil. La trobada s’ha fet a la comissaria de les Corts i s’ha centrat en el dispositiu policial que desplegaran a Catalunya per les mobilitzacions convocades quan el Tribunal Suprem dicti la sentència.

Segons fonts policials, el dispositiu el dirigiran els Mossos d’Esquadra, que són els que en tenen la competència, tot i que comptarà amb la col·laboració de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, que s’ocuparan de protegir edificis de titularitat estatal, com ara la Delegació del Govern a Catalunya del carrer de Mallorca i infraestructures sensibles com el port. Tots tres cossos coordinaran el dispositiu conjuntament des del Centre de Coordinació (CECOR).

Precisament aquest dimarts el Ministeri de l’Interior ha començat el trasllat d’agents de reforç de la Guàrdia Civil que venen a Catalunya. Fa dies també van arribar a Barcelona agents antiavalots de la Policia Nacional.